محله جلفا اصفهان
محله جلفای اصفهان چنین جاییست، میان هتل جلفای اصفهان، میدان جلفا و کلیسا وانک اصفهان. جایی که مسلمان و مسیحی و زرتشتی و کلیمی و همه را گرد هم و با هم داشته و دارد؛ اما بیشتر به نام و آوازه ارمنیها معروف است. ارمنیهای تاجر که زمانی به اجبار به اینجا آمدند و شروع به ساختنِ دوباره کردند و نه تنها زندگیِ از دست رفته را بازیافتند و آفریدند که چیزهایی را هم به اصفهان و ایران اضافه کردند. مانند:
مثل اولین چاپخانه و اولین کتاب چاپی در ایران، اولین عکاسخانهها، اولین مدرسههای مدرن، اولین دوچرخه، اولین کارخانه لیمونادسازی، موسیقی کلاسیک و بهتر از همه، آداب و رسوم زیبایشان.ارمنیهای اصفهان گروهی از مردم ارمنی تبار جلفای قدیم اصفهان، که آن زمان جوغا یا نورجوغا گفته میشد، بودند. به این محله نوجلفا یا جلفای نو میگویند یک بخش کهن ارمنی نشین است که در کنارۀ جنوبی زاینده رود است. نام نوجلفا برگرفته از نام شهر قدیمیتر جلفا در کرانۀ رودخانهی ارس است. الان دیگر اثری ازجلفای قدیم نیست. همان جلفایی که در منطقهی قفقاز و در کنار رود ارس بود.کلیساهای جلفا اصفهان
جلفای نو (محله جلفای اصفهان از قدیم تا الان)
جلفای جدید به دست خود ارمنیها و با همراهیها و کمکهای شاه ایران در جنوب زایندهرود سربرآورد و چهرهای یافت. جلفای نو در میان دو خیابان امروزیِ چهارباغِ بالا و حکیم نظامی اصفهان نشسته است، جایی میان پلهای «مارنان» (یا به قول اصفهانیها مارنون) و «سی و سه پل». طبق روایتهایی سی و سه پل در ابتدا «پلِ جلفا» نام داشته؛ چرا که به دستور شاه و برای ارتباطات بیشتر با این مردمان سختکوش در تجارت ساخته شده. البته روایتهایی هم در سفرنامهها از علاقه بیحد شاه عباس به دختران و دلبرکان ارمنیش خبر میدهند؛ که شاید یکی یا مهمترین دلیل شاه بر این اقدام بوده باشد.
کلیساهای جلفا اصفهان
کلیساهای ارمنی تنها به محدوده جغرافیایی محله جلفا که در بالا گفتیم محدود نمیشود و کلیساهای دیگری نیز در همسایگی این محله قرار دارد. اما در این نوشته، به سه کلیسای ارمنی اصلی که در محله جلفا قرار دارند میپردازیم:
کلیسا و موزه وانک
کلیسای مریم و هاکوپ مقدس
کلیسای بیت لحم اصفهان
- مراکز خرید،بیمارستانها،مراکزدرمانی،بانکهای فراوان، استخر،دفاترپیشخوان، کلینیکهای دامپزشکی و همچنین مکانهای تفریحی بسیاری دراین منطقه وجود دارد.
- درمنطقۀ جلفا کافی شاپها، کافه رستورانها، رستوران ایتالیایی و کافه گیمهای متعددی دیده میشود.
- علاوه برامکانات قبلی ای که گفتیم، وجود مزونها و پاساژهای لوکس، رونق بیشتری به این منطقه بخشیده است.
مدت زمان بازدید: 1 الی 3 ساعت
ساعت بازدید : تمام روزهای سال
نرخ قیمت ورودی: رایگان
آدرس:جلفا از شمال به خیابان نظرغربی، از جنوب به خیابان محتشم کاشانی، از غرب به خیابان وحید، مارنان و از شرق به خیابان حکیم نظامی، توحید و شهید قندی محدود میشود.
ندارد