در بازدید از موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار، بازدیدکنندگان نهتنها نمونه زیستگاههای تالابی، خشکی، کوهستانی، دریاچهای و … را مشاهده میکنند، بلکه با طبقهبندی علمی حیوانات تاکسیدرمی شده، در سالنهای مختلف، با محیط زیست و اهمیت حفاظت از آن بیشتر آشنا خواهند شد. بهعنوان مثال، بازدیدکنندگان با مشاهده گونههای مختلف پرندگان و توضیحات کارشناسان، قادر خواهند بود تا پرندگان مختلف را از روی شکل منقار شناسایی کنند و تشخیص دهند که پرنده مربوطه گوشتخوار است یا مواد غذایی خود را از تنه درخت یا سطح و زیر آب تهیه میکند.
علاوه بر آن، در موزه هفت چنار، بازدیدکنندگان با زیستگاههایی آشنا خواهند شد که بهصورت طبیعی در کشور، شرایط بازدید از آنها وجود ندارد. با توجه به بازدیدهایی از این دست، آحاد مردم درباره اهمیت حفاظت از گونههای مختلف حیوانات و زیستگاه آنها اطلاعاتی به دست خواهند آورد. اغلب حیوانات تاکسیدرمی شده در این موزه، توسط شکارچیان غیرمجاز شکار شده و پس از توقیف، بهصورت تاکسیدرمی در آمدهاند. بنابراین، از دیگر اهداف این موزه میتوان به اطلاعرسانی برای جلوگیری از شکار غیرقانونی و ایجاد کلکسیون شخصی نیز اشاره کرد.
موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار در زمینی به مساحت ۷۶۹۳ متر مربع و زیر بنای ۲۶۸۳ متر مربع، دارای دو بخش شامل سالن حشرات، انواع نرمتنان، اسفنجها، و مرجانها، نمونههای پستانداران آفریقایی، پرندگان ایران، دیورامای رشته کوههای البرز، زاگرس و…، آکواریوم، کارگاه تاکسیدرمی، چایخانه و سفرهخانه سنتی است. قسمت عمده آثار این موزه، بهصورت غیرزنده و تاکسیدرمی هستند و هدف از طراحی آنها، آشنایی با جانوران و شناخت زیستگاه آنها برای بازدیدکنندگان، بهخصوص دانشآموزان است.